Yama is al meer dan een halve eeuw gefascineerd door de Japanse eetcultuur. Als producent en leverancier geloven we in de voortdurende zoektocht naar balans en perfectie. Kwaliteit en smaak gaan altijd voor prijs. Onze ingrediënten en smaakoplossingen weerspiegelen de ziel van de Japanse keuken. Perfectie in alles wat jouw product moet zijn.
Kwalitatieve sauzen tillen gerechten naar een hoger niveau door smaken en texturen te versterken. Bij Yama bieden we niet alleen een uitgebreid scala aan op maat gemaakte sauzen, dressings en marinades, we produceren ook een reeks standaard smaakmakers voor de voedingsmiddelenindustrie.
Bij Yama zijn we gespecialiseerd in hoogwaardige Japanse sojasauzen. Elke druppel onthult een wereld van umami en aroma. Onze natuurlijk gebrouwen Kikkoman-sojasauzen staan wereldwijd bekend om hun ongeëvenaarde kwaliteit. Al eeuwenlang voegen authentieke sojasauzen een verfijnde smaak toe aan Aziatische, vooral Japanse gerechten. Met hun onmiskenbare umami-karakter zijn zowel de vloeibare als de poedervormige Kikkoman-sojasauzen essentiële smaakmakers in de voedingsmiddelenindustrie.
De vijfde smaak staat bij ons al meer dan vijftig jaar op nummer één. Onze passie, traditie en ervaring op dit terrein maakt ons het ultieme umami-kenniscentrum met tal van oplossingen voor de voedselindustrie. Zoals het verkrijgen van een vollere smaak en het ontwikkelen van recepten met zoutreductie en clean label.
Sinds 1976 staan expertise, flexibiliteit, snelheid en betrouwbaarheid centraal in de succesvolle samenwerking tussen Hügli en Yama. Ons langdurige partnerschap heeft geleid tot de ontwikkeling van krachtige bouillons en smaakcomponenten.
Lesafre's Biospringer is een natuurlijk product dat ontstaat door verse gist te fermenteren volgens een eeuwenoud proces. Gistextracten worden breed ingezet om smaakvolle producten te ontwikkelen.
In 1908 deed de Japanse professor Dr. Kikunae Ikeda een opmerkelijke ontdekking: de vijfde smaak, umami, bleek afkomstig van het essentiële aminozuur glutaminezuur. Het jaar daarop, in 1909, zag de wereld de introductie van de allereerste pure umami-smaakmaker. Dit natriumzout van glutaminezuur kreeg de naam Aji-no-Moto, wat zich vrij laat vertalen als ‘veel smaak’.
Het Japanse Aji-no-Moto kennen we in het westen als MSG: mononatriumglutamaat, de smaakversterker die de hartige smaak in voedsel verbetert. Het is een natuurlijke stof die voorkomt in voedingsmiddelen zoals tomaten, champignons en kaas. MSG wordt veelal gewonnen uit planten zoals mais en suikerriet en wordt door fermentatie geproduceerd. Een smaakversterker met vele toepassingen.
Geen gerecht is af zonder de juiste smaakmakers. Verrijk jouw producten in smaak en kwaliteit met de authentieke Japanse smaakmakers van Yama.
Naast de juiste smaak zijn ook de juiste kleur, stabiliteit en veiligheid van een product erg belangrijk. Met de Yama Functionals verkrijg je de juiste stabiliteit in jouw producten.
Yama biedt maatwerk en zoekt graag samen naar het perfecte ingrediënt of een passende oplossing voor jouw product. Neem contact op voor persoonlijk advies van onze experts