Assortiment

Yama is al meer dan een halve eeuw gefascineerd door de Japanse eetcultuur. Als producent en leverancier geloven we in de voortdurende zoektocht naar balans en perfectie. Kwaliteit en smaak gaan altijd voor prijs. Onze ingrediënten en smaakoplossingen weerspiegelen de ziel van de Japanse keuken. Perfectie in alles wat jouw product moet zijn.

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT

  • Springer Signature SY101 - Een traditioneel gerookte gist die een authentieke rooksmaak en umami in een product brengt. Bijzonder geschikt voor sauzen en snacks met een laag natriumgehalte.
  • Tastenrich HYBIND - Een natuurlijk gefermenteerd product dat is ontworpen om fosfaten te vervangen als clean label bindmiddel in vlees, vis en plantaardige producten.

Standard Sauces

Kwalitatieve sauzen tillen gerechten naar een hoger niveau door smaken en texturen te versterken. Bij Yama bieden we niet alleen een uitgebreid scala aan op maat gemaakte sauzen, dressings en marinades, we produceren ook een reeks standaard smaakmakers voor de voedingsmiddelenindustrie.

Ontdek producten ↓ 

  • Sweet fermented soy sauce — low salt producten beschikbaar
  • Teriyaki strong, glaze & original 
  • Ketjap Manis — low salt producten beschikbaar
  • Sambal Oelek and fried red pepper collection 
  • Yakitori glazing 
  • Spicy sweet miso 
  • Guojujiang 
  • Kimchee base 
  • Peanut — pindavrij

Kikkoman Soy Sauces

Bij Yama zijn we gespecialiseerd in hoogwaardige Japanse sojasauzen. Elke druppel onthult een wereld van umami en aroma. Onze natuurlijk gebrouwen Kikkoman-sojasauzen staan wereldwijd bekend om hun ongeëvenaarde kwaliteit. Al eeuwenlang voegen authentieke sojasauzen een verfijnde smaak toe aan Aziatische, vooral Japanse gerechten. Met hun onmiskenbare umami-karakter zijn zowel de vloeibare als de poedervormige Kikkoman-sojasauzen essentiële smaakmakers in de voedingsmiddelenindustrie.

Ontdek producten ↓ 

  • Standard soy sauce — voor soepen, sauzen en de vleesindustrie
  • Tamari soy sauce — voor glutenvrije recepten 
  • Low salt soy sauce — voor natrium-gereduceerde recepten
  • Standard powders — voor snackkruiden, marinademixen, instantsauzen
  • Tamari soy sauce Powder — voor glutenvrije recepten
  • Natural Flavour Enhancer PN — voor sojavrije recepten

Umami by Yama

De vijfde smaak staat bij ons al meer dan vijftig jaar op nummer één. Onze passie, traditie en ervaring op dit terrein maakt ons het ultieme umami-kenniscentrum met tal van oplossingen voor de voedselindustrie. Zoals het verkrijgen van een vollere smaak en het ontwikkelen van recepten met zoutreductie en clean label.

Ontdek producten ↓ 

  • Kikkoman sojasaus en poeder
  • WBS collection Meaty – HVP impact soup sauces — voor vlees(vervangende) producten
  • NSS - SD — Kombu-extract voor surimi-viskoekjes
  • DelVal collection (delval BGS, CGS en YE bases) — vleesprofielen voor in snack-kruidenmixen 
  • TNR collection and natural umami and lingering — voor recepten met aromasamenstellingen en snackkruiden
  • MP-range, natural umami solutions — voor snacks, soepen en sauzen
  • Biospringer gistextracten — voor alle hartige toepassingen en beperkt in zoet
  • Miso powder and paste — voor soepen, sauzen, vlees(vervangers) en vis
  • Hügli powder and paste — voor snacks, salades, soepen en sauzen  

Hügli Yama customized

Sinds 1976 staan expertise, flexibiliteit, snelheid en betrouwbaarheid centraal in de succesvolle samenwerking tussen Hügli en Yama. Ons langdurige partnerschap heeft geleid tot de ontwikkeling van krachtige bouillons en smaakcomponenten.  

Ontdek producten ↓ 

  • Beef Broth — voor snacks, salades, soepen en sauzen 
  • Chicken broth — voor snacks, salades, soepen en sauzen 
  • Vegetable Bouillon — voor snacks, salades, soepen en sauzen  
  • Vegan bouillon collection — voor veganistische recepten 
  • Bio Soup stocks Full — voor biologische bouillonrecepten 
  • Low salt bouillons — voor snacks, salades, soepen en sauzen met minder zout   
  • Marinades — voor (vervangers van) vis-, gevogelte- en vleesproducten
  • Snackseasonings — voor chips en nootjes

Biospringer Yeast Extract

Lesafre's Biospringer is een natuurlijk product dat ontstaat door verse gist te fermenteren volgens een eeuwenoud proces. Gistextracten worden breed ingezet om smaakvolle producten te ontwikkelen.

Ontdek producten ↓ 

  • Springer® Reveal — Basenote YE 
  • Springer® Umami — High Impact YE  
  • Springer® Signature — Specific YE smaakprofiel 
  • Springer® Cocoon — Kokumi voor een voller mondgevoel
  • Springer® MASK101 — maskeermiddel op gistbasis 
  • Springer® Proteissimo 101 — diervrij, lichtverteerbaar eiwit 
  • Springer®Precursor — voor een geroosterde, vlezige smaaktoon 

Ajinomoto Essentials

In 1908 deed de Japanse professor Dr. Kikunae Ikeda een opmerkelijke ontdekking: de vijfde smaak, umami, bleek afkomstig van het essentiële aminozuur glutaminezuur. Het jaar daarop, in 1909, zag de wereld de introductie van de allereerste pure umami-smaakmaker. Dit natriumzout van glutaminezuur kreeg de naam Aji-no-Moto, wat zich vrij laat vertalen als ‘veel smaak’. 

Het Japanse Aji-no-Moto kennen we in het westen als MSG: mononatriumglutamaat, de smaakversterker die de hartige smaak in voedsel verbetert. Het is een natuurlijke stof die voorkomt in voedingsmiddelen zoals tomaten, champignons en kaas. MSG wordt veelal gewonnen uit planten zoals mais en suikerriet en wordt door fermentatie geproduceerd. Een smaakversterker met vele toepassingen.

Ontdek producten ↓ 

  • Mono Sodium Glutamate — voor hartige recepten
  • Mono Calcium Glutamate — voor technische blends 
  • Mono Potassium Glutamate — voor recepten met een laag natriumgehalte

Condiments 

Geen gerecht is af zonder de juiste smaakmakers. Verrijk jouw producten in smaak en kwaliteit met de authentieke Japanse smaakmakers van Yama.

Ontdek producten ↓ 

  • Miso paste and powder - lichtgele of rode
  • Pure Rice Vinegar - helder of donker
  • Pure Virgin Sesam oil, roasted and blended 
  • Japanese Hon Mirin
  • Wasabi Powder and paste - % Hon Wasabi collection 

Yama functionals

Naast de juiste smaak zijn ook de juiste kleur, stabiliteit en veiligheid van een product erg belangrijk. Met de Yama Functionals verkrijg je de juiste stabiliteit in jouw producten.

Ontdek producten ↓ 

  • ISO ascorbaat, E316 - een antioxidant voor de vleesindustrie
  • GDL, E575 - zuurteregelaar voor de vleesindustrie
  • Paprikapoeder, paprika oleoresin olie - natuurlijke rode kleuren, in water oplosbaar voor gebruik in soepen en sauzen
  • Kurkuma en anatto - natuurlijke gele kleuren voor gebruik in brood, soepen, sauzen en kruidenmixen
  • Rozemarijnextract - een antioxidant, voorkomt vet- en kleuroxidatie
  • Tocopherol - een antioxidant, voorkomt vet- en kleuroxidatie

 

DAT SMAAKT NAAR MEER!

Yama biedt maatwerk en zoekt graag samen naar het perfecte ingrediënt of een passende oplossing voor jouw product. Neem contact op voor persoonlijk advies van onze experts

 

Neem contact op 

© 2024 Yama | Privacyvoorwaarden |
Om je zo goed mogelijk te informeren gebruiken wij cookies op onze website. Door op 'Accepteer cookies' te klikken of door deze website verder te bezoeken ga je akkoord met het plaatsen van cookies. Lees meer in onze Privacy policy.