horecava 2025

We hopen dat u heeft genoten van het bezoek aan Yama Food op horecava 2025.

Op deze pagina vindt u de gerechten die onze chefs voor u hebben bereid. Mocht u meer informatie willen over de bereidingen, ingrediënten of verkrijgbaarheid aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Onderaan de pagina vindt u een contactformulier.
 

 Naar het contactformulier

onze gerechten in de stand

ichiban AKA UO

Salade van radijs, Yama fresh lemon sauce, koriander

Tempura is een vorm van het bereiden van producten in een flinterdun krokant laagje. De echte tempura chefs in Japan worden er zelfs voor beloond met michelinsterren. Yama introduceert een Tempura bereiding van roodbaarsfilet, deze is direct af te bakken in hete olie. Als hip hapje op het strand, als bijgerecht of als fingerfood tijdens een sharing diner. 

Ingrediënten:

Steak tartare

Tare Ama Shoyu, groene ui, krokante nori
oor Japanse nori met eiwit in te smeren en te roosteren in de oven maak je crunchy smaakvolle crackertjes bomvol umami. Eenvoudige tartaar van bavette met Tare en sesamolie en een crème van groene ui.

Ingrediënten:

Kyuri & tofu (vegan) 

Macadamia, kizami wasabi
De plantaardige keuken is niet meer weg te denken. Een groot deel van de Japanse authentieke keuken is gebaseerd op plantaardige basis. Daarbij natuurlijk wel op een manier waarbij het belangrijk is om gevarieerd te eten zodat alle voedingstoffen in de juiste balans worden gegeten. De "sojakaas' ofwel tofu is hiervan een goed voorbeeld, het product zit namelijk vol met eiwitten. Maar wist je dat je tofu kunt gebruiken om prachtige crème's mee te maken? 

Ingrediënten:

black cod

Saikyo miso, kumquat, shiso, Sansho no Kona

Van origini een echte klassieker, Nobu is beroemd met zijn versie van de black cod. Black cod is ondanks wat zijn naam doet vermoeden geen kabeljauw, in het Nederlands heet het sabelvis, en is ook geen familie van de kabeljauw. We hebben deze vis op de klassieke wijze bereid met saykio miso, en deze is reeds gemarineerd gevacumeerd en ingevroren bij ons verkrijgbaar.

Ingrediënten:

torched coquille

Tare Japanese Miso, Yuzu Kosho, krokante nori, Myoga
Door Japanse nori met eiwit in te smeren en te roosteren in de oven maak je crunchy smaakvolle crackertjes bomvol umami. Kort gegaarde hotate ofwel coquille, gelakt met miso Tare, en een kick van yuzu kosho, een smaakmaker van yuzu en groene peper, die in handige diepgevroren zakjes kan worden geleverd.

Ingrediënten:

ichiban Kara age

Kara Age, Kewpie Sesame dressing, kool, geroosterde sesam
De all time favourite als het gaat om Japanese fingerfood. Op iedere borrelkaart in Japan mag deze nooit ontbreken. Eenvoudig met een beetje limoen een shichimi togarashi. Maar de krokante bite van Ichiban Kara age maken het een veelzijdig product in de keuken voor gebruik in salades, voorgerechten of bijvoorbeeld op de populaire Baobun.

Ingrediënten:

ichiban tatsuta age

Yama Japanese Sesame sauce, lente ui

Tatsuta Age is een krokant Japans kipgerecht, geserveerd met een pittige kimchee-sesamsaus. Afgewerkt met frisse lente-ui voor een verfijnde smaakbalans.

Ingrediënten:

oesters

Yama Ponzu Citrus dressing, Yamajirushi Yuzu-it

Oesters, een echte delicatesse die qua smaak en ultieme combinatie perfect aansluit bij Japanse smaakmakers. De zilte en romige smaak van oesters gaan perfect samen met de frisheid en umami van onze Yama ponzu in combinatie met een paard druppeltjes spicy Yuzu-it.

Ingrediënten:

Yama Food wenst u een smaakvol en gezond 2025!

Wilt u geen nieuws missen over nieuwe producten, events en inspiratie van Yama Food? Of wilt u graag met ons in contact komen na uw bezoek aan Horecava? Laat dan hieronder uw gegevens achter.

Contactformulier

Met wie van onze contactpersonen heeft u gesproken?

relevante BROCHURES

© 2025 Yama | Privacyvoorwaarden |
Om je zo goed mogelijk te informeren gebruiken wij cookies op onze website. Door op 'Accepteer cookies' te klikken of door deze website verder te bezoeken ga je akkoord met het plaatsen van cookies. Lees meer in onze Privacy policy.