We hopen dat u heeft genoten van het bezoek aan Yama Food op horecava 2025.
Op deze pagina vindt u de gerechten die onze chefs voor u hebben bereid. Mocht u meer informatie willen over de bereidingen, ingrediënten of verkrijgbaarheid aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Onderaan deze pagina vindt u hiervoor een contactformulier.
Crispy lotuswortel, komkommer, red shrimp, koriander
De Nikkei-keuken is al jaren enorm populair. Het is een stijl die voortkomt uit de fusie van Japanse en Peruaanse smaken en kooktechnieken. Het ontstond in de late negentiende eeuw toen Japanse immigranten naar Peru trokken. De keuken combineert vaak verse vis en zeevruchten met Japanse technieken zoals het gebruik van rauwe vis in ceviche, sushi en sashimi, maar met invloeden uit de Zuid-Amerikaanse keuken zoals citrusvruchten, kruiden en pepers.
Ingrediënten voor de dressing ↓
Tare, eidooier & Me negi
Shabu shabu is een Japans hotpot-gerecht waarbij dun gesneden vlees en verschillende soorten groenten in een smaakvolle bouillon worden gekookt. Daarna worden het vlees of de groenten in diverse sauzen gedipt en vaak wordt er een eidooier bij geserveerd voor de romigheid. Gaar de eidooier in een vacuumzakje op 60°C voor 60 minuten. Na het terugkoelen draai je deze op met een snuf zout naar smaak.
Frisse ponzu
Ponzu is een traditionele Japanse saus van citrusvruchtensap zoals limoen of yuzu gecombineerd met sojasaus. Het is een heldere, verfrissende saus met een lichtzurige en zilte smaak. Naast de basis van citrus en sojasaus kunnen er ook andere ingrediënten worden toegevoegd zoals dashi, rijstazijn, mirin en bonito waardoor je verschillende stijlen ponzu kunt creëren.
Rode curry, garnalenolie, ito toogarashi
Ebi Katsu is een met de hand bereid hapje gevuld met 90% garnaal en Japanse nama panko wat zorgt voor een unieke brosse crunch. Met een schuim van rode curry uit onze collectie Authentic Thai Kitchen Sauces.
Voor het schuim:
Authentieke Thaise kippensoep
Tom Kha kai is meest populaire Thaise soep die bekend staat om zijn rijke smaak en romige structuur. Kai betekent kip en is de basis voor deze soep. Samen met o.a. kokosmelk, sereh, galangal en kaffir hebben we een prachtig kant-en-klaar product ontwikkeld. Je kunt de soep klassiek serveren, of bijvoorbeeld gebruiken als een fantastische basis voor Thaise mosselen of voor een bijzondere saus bij gestoomde vis.
Tare of Sansho Togarashi
Yakitori is het beroemde spiesje uit Japan dat op een kushi (het stokje) wordt bereid. Yaki betekent kip in het Japans en Tori betekent grillen. De essentiële bereiding op houtskool geeft de typische en onmiskenbare smaak aan yakitori.
Onze Itamae Yakitori Pure is speciaal ontwikkeld om het ambacht te bewaken: boven houtskool gegaard en zonder saus. Zo kun je de yakitori naar eigen signatuur bereiden. Wij serveren de yakitori met een van de drie soorten Tare Liquid Seasonings of met een mix van Sanhso peper en Shichimi Togarashi. Tare gebruik je om de yakitori de perfecte shine te geven door de lak tijdens het grillen meerdere keren aan te brengen.