Tamago Yaki
Hakutsuru | 10 personen
Ingrediënten
-
125 ml
-
125 gr
-
1,5 el
-
1,5 el
-
12 st
Bereidingswijze
- Meng de Dashi no moto, suiker, Sake en Mirin en breng aan de kook om alle alcohol er uit te koken. Laat het mengsel vervolgens afkoelen.
- Sla met een garde de eieren los en luchtig en meng vervolgens met het koude dashimengsel.
- Voor het beste resultaat gebruik je een Japans tamagopannetje (vierkant). Mocht je die niet hebben, gebruik dan een koekenpan.
- Verhit olie in de pan en laat goed heet worden. Giet vervolgens een dun laagje ei-mengsel in de pan en prik de bubbels lek met chopsticks of een satéprikker.
- Sla de eerste laag ei om zodra deze gestold is, zodat de helft van de pan weer vrij is. Giet opnieuw ei in de pan en til het gestolde ei iets op zodat het nieuwe mengsel eronder kan lopen.
- Herhaal deze twee stappen net zolang totdat het eimengsel op of is totdat de gewenste dikte van de tamago is bereikt.
Tongfilet met wasabipuree
Tomatensalade met wasabidressing
Zalmspaghetti al cartoccio
Teriyaki-jackfruit rijstbowl
Couscous met gegrilde groenten en burrata
Gerookte zalm op speltbrood
Om je zo goed mogelijk te informeren gebruiken wij cookies op onze website. Door op
'Accepteer cookies' te klikken of door deze website verder te bezoeken ga je akkoord met het plaatsen van cookies. Lees meer in onze
Privacy policy.