Couscous met gegrilde groenten en burrata

Kikkoman | 4 personen
Couscous met gegrilde groenten en burrata
Ingrediënten
  • Couscous
    200 gr
  • Komkommer
    2 st
  • Grote tomaat
    2 st
  • Babywortel
    400 gr
  • Aardpeer
    400 gr
  • Rode biet
    400 gr
  • Koolraap
    200 gr
  • Rode ui
    2 st
  • Knoflook
    1 bol
  • Olijfolie
    12 el
  • Citroen
    1 st
  • 2 el
  • Peper
    1 tl
  • Honing
    2 el
  • Munt, gehakt
    160 gr
Bereidingswijze
  • Doe de couscous in een grote kom en schenk er kokend water over, tot ongeveer 1 cm boven het oppervlak van de couscous. Dek af en laat 5 minuten staan.
  • Snijd de komkommer en tomaat in blokjes en voeg ze toe aan de couscous. Meng goed.
  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Was en schil de groenten en snijd ze in kleinere stukken. Leg ze op een bakplaat samen met een halve bol knoflook en besprenkel met een eetlepel olijfolie.
  • Bak ongeveer 30 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Meng in een grote kom de olijfolie, het citroensap, de sojasaus, peper, honing en gehakte munt.
  • Plet de geroosterde knoflook met een vork en voeg toe aan de kom samen met de overige geroosterde groenten.
  • Zet opzij om 10 minuten te marineren.
  • Leg de burrata op een bord en schep er de couscous en de geroosterde, gemarineerde groenten over. Besprenkel met de overgebleven marinade.
  • Garneer met granaatappelpitjes en blaadjes peterselie.
Bekijk meer recepten
© 2024 Yama | Privacyvoorwaarden |
Om je zo goed mogelijk te informeren gebruiken wij cookies op onze website. Door op 'Accepteer cookies' te klikken of door deze website verder te bezoeken ga je akkoord met het plaatsen van cookies. Lees meer in onze Privacy policy.