Teriyaki-jackfruit rijstbowl

Kikkoman | 4 personen
Teriyaki-jackfruit rijstbowl
Ingrediënten
  • Witte rijst
    200 gr
  • Gepelde jackfruit in blik
    400 gr
  • 100 gr
  • Tomatenpuree
    100 gr
  • Gemalen koriander
    2 tl
  • Gemalen komijn
    2 tl
  • Gemalen gember
    0,5 tl
  • Spaanse pepervlokken
    2 tl
  • Olijfolie
    4 el
  • Avocado’s
    2 st
  • Zwarte sesamzaadjes
    2 tl
  • Rode paprika
    200 gr
  • Groene paprika
    200 gr
  • Gele paprika
    200 gr
  • Knoflook
    2 teentjes
  • Citroensap
    2 el
  • Gemalen peper
    1 tl
  • Verse koriander
    1 tl
Bereidingswijze
  • Kook de rijst gaar.
  • Spoel de gepelde jackfruit af en meng grondig met de Kikkoman-teriyakimarinade, tomatenpuree en kruiden.
  • Bak alles in olijfolie.
  • Snij de paprika's in kleine blokjes. Bak samen met de gehakte knoflook kort in olijfolie. Breng op smaak met citroensap, Kikkoman-teriyakimarinade, peper, komijn en verse koriander. Schil de avocado, snij in plakjes en bestrooi met sesamzaad.
  • Verdeel de gekookte rijst over twee kommen en serveer met de toppings.
Bekijk meer recepten
© 2024 Yama | Privacyvoorwaarden |
Om je zo goed mogelijk te informeren gebruiken wij cookies op onze website. Door op 'Accepteer cookies' te klikken of door deze website verder te bezoeken ga je akkoord met het plaatsen van cookies. Lees meer in onze Privacy policy.